CIK izrekla kaznu od 20.000 KM!

Centralna izborna komisija (CIK) BiH kaznila je kandidata PDP-a za načelnika opštine Kalinovik Vladu Sladoja sa 20.000 KM, a radi se o jednoj od najvećih kazni u dosadašnjoj kampanji.

BiH

Sladoje je kažnjen zbog govora mržnje, jer je kako smatra CIK, objavio predizborni plakat u vojnoj uniformi i porukama i pozivima "na mobilizaciju aludirajući na glasanje za lokalne izbore".

CIK-u je sporno i što je Sladoje "kandidat za Mladićevo", što je po njima direktna asocijacija na Ratka Mladića, ratnog komadanta Vojske Republike Srpske, pišu „Nezavisne“.

Pored kazne Sladoji, u ovom slučaju, kažnjen je i PDP sa 3.000 KM.

U drugom slučaju, PDP je dobio još jednu kaznu i to u iznosu od 8.000 KM, a pored toga, kažnjen je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke isto sa 8.000 KM jer je kako smatra CIK zloupotrijebio funkciju gradonačelnika u izborne svrhe.

Zanimljivo je da je CIK po sličnom osnovu kaznio i SDP sa 10.000 KM, ali ne i Nermina Nikšića koji je takođe zloupotrijebio funkciju premijera za promociju političke partije.

Osim njih kažnjeni su i SNSD, zbog preuranjene kampanje i zloupotrebe djece u političke svrhe sa po osam hiljada KM, dok je u trećem slučaju kažnjen sa 5.000 KM zbog homofobnih izjava, a u istom slučaju je i Ljubo Ninković kažnjen sa sedam hiljada KM.

31°

Vedro
  • 14:00

    Vedro
    31°C
  • 17:00

    Vedro
    31°C
  • 20:00

    Vedro
    26°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI