Ilija Borković: RSS traži zatvoreni bazen za djecu, sportiste i građane Bijeljine

Bijeljina kao grad sa oko 115.000 stanovnika zaslužuje da ima zatvoreni gradski bazen. Odbornici Republičke stranke Srpske predložili su još u junu Skupštini grada inicijativu koja podrazumijeva izgradnju takvog bazena, koji bi u budućnosti mogao da preraste u sportski bazenski centar – izjavio je kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u gradskom parlamentu Ilija Borković.

BIJELJINA

Borković je pojasnio da bi ovu inicijativu trebalo uvrstiti u novu Strategiju razvoja grada Bijeljina, za period 2024- 2030. godina, zatim odrediti lokaciju budućeg zatvorenog bazena i upisati je u sva planska dokumenta, urbanistička i regulaciona.

- Lokacija zatvorenog bazena mogla bi u budućnosti da preraste u sportski bazenski centar koji bi sadržao sportski bazen dimenzija 50x25 metara, bazen za rasplivavanje dimenzija 25x12,5 metara i dječiji bazen dimenzija 7,5x6 metara. Veliki bazen bi bio licenciran i koristio bi se za održavanje takmičenja u plivanju, vaterpolo utakmica, treninga klubova. Sportski bazen bi, osim treninga i rasplivavanja, bio korišten za učenike, dok bi mali bazen mogao da služi za školu plivanja, aerobik i gimnastiku u vodi, programe za osobe sa invaliditetom i druge aktivnosti – istakao je Borković.

On je naglasio da je cilj da građani imaju priliku da odu na bazen tokom cijele godine, a ne samo ljeti.

- Jedan od prijedloga je da sportski bazenski centar bude izgrađen u Dvorovima, zbog postojećih bušotina geotermalne vode, ali i lokacije otvorenih bazena. Međutim, to će tek biti tema rasprave u kojoj moraju da učestvuju i građani. Prednost Bijeljine i Semberije je u tome što leže na geotermalnim izvorima vode, pa možemo i tu opciju da uzmemo u razmatranje kada je riječ o tehničkim mogućnostima izgradnje. Važno je da taj bazen bude izgrađen po svim standardima, a o lokaciji će naravno konačnu riječ reći struka – dodao je Borković.

On je rekao da je Republička stranka Srpske u stalnom kontaktu sa građanima i da je ova inicijativa i pokrenuta na osnovu ankete koja je sprovedena prethodnih mjeseci.

- Mnogi moji sugrađani žele da plivaju i treniraju i tokom jeseni, zime, proljeća, a da ne moraju da odlaze u okolne gradove u Srbiju ili u Federaciju BiH, gdje postoje zatvoreni sportski bazeni. Ovo je jedna realna potreba, ali i realna priča koju je moguće realizovati – zaključio je Borković. 

18°

Vedro
  • 23:00

    Vedro
    18°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    17°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    16°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI