Realizacija projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2024.“ uspješno je završena ispraćajem učesnika 13. smjene

Juče je uspješno završena ovogodišnja realizacija projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2024. godine“

BIJELJINA

Dvadeset i dvije godine Javna ustanova Javni fond za dječiju zaštitu realizuje projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“. Ove godine projekat je obuhvatio preko 2000 učesnika, u trinaest smjena.

U dječijem odmaralištu „Užice“ u Bečićima su boravila djeca najosjetljivih kategorija, djeca iz socijalno ugroženih porodica, djeca sa razvojnim poteškoćama, kao i uspješni sportisti i nadarena djeca, te pobjednici republičkih takmičenja.

Projekat je protekao mirno, prema planiranoj vremenskoj dinamici, a projektni tim Javne ustanove Javni fond za dječiju zaštitu je i ove godine na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja realizovao sve planirane programske aktivnosti u odmaralištu.

Značajno je da projekat uključuje i veliki broj mladih koji kao koordinatori, vaspitači, psiholozi, socijalni radnici, zdravstveni radnici, sportski animatori, studenti i volonteri, zajedno sa iskusnijim kolegama borave sa mališanima u odmaralištu kako bi im u tom periodu priredili nezaboravno iskustvo.

Direktor ove ustanove Nedeljko Jović naglasio je da mnoga dječica po prvi put imaju priliku da odu na more, te da je ponosan što je institucija kojom rukovodim u mogućnosti da za naše mališane organizuje jedan ovakav projekat. Podsjeća da je najvažnije od svega  druženje i sticanje novih poznanstava, od kojih će neka zasigurno potrajati i godinama.

Veliku zahvalnost Jović upućuje koordinatorima, vaspitačima,sportskim animatorima i ostalom stručnom osoblju, koje je 24 časa bilo uz naše mališane u odmaralištu.

Jović je takođe istakao da ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Republike Srpske.

Projekat je realizovan u periodu od 1. juna do 24. septembra tekuće godine.

21°

Umjereno oblačno
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    21°C
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    18°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI