Patrijarh Kiril upozorio na oživljavanje neonacističke ideologije u Evropi

U Evropi se oživljava antihrišćanska neonacistička ideologija, a da bi se suprotstavili ovom trendu potrebno je da ojačamo ruski svijet i veze sa slovenskim narodima, ukazao je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril u obraćanju učesnicima foruma "Ruski svijet protiv nacizma".

REPUBLIKA SRPSKA

-Danas sa velikom zabrinutošću gledamo kako se neonacistička ideologija antihrišćanske prirode oživljava i nameće u Evropi. Ova činjenica nas podstiče da tražimo puteve denacifikacije, kao i da doprinesemo jačanju ruskog svijeta kroz razvoj duhovnih, naučnih i društvenih veza, prije svega između bratskih slovenskih naroda - rekao je patrijarh Kiril, prenosi RIA Novosti.

Patrijarh moskovski i cijele Rusije pozvao je vjernike da se odupru ovoj ideologiji i istakao da je sprovođenje ove važne misije "povezano sa zaštitom vjere naših otaca, vjerskih uvjerenja i tradicionalnih moralnih vrijednosti".

Prema njegovim riječima važan javni zadatak je izrada preporuka za iskorjenjivanje moderne nacističke ideologije. On je izrazio uvjerenje da bi rad u ovom pravcu trebalo da se sprovodi sistematski i redovno i da ima praktične rezultate, uključujući i u oblasti zakonodavstva.

24°

Oblačno
  • 17:00

    Oblačno
    24°C
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    21°C
  • 23:00

    Vedro
    18°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI