Majevica se odazvala Tošićevoj i Petrovićevoj iskrenoj borbi protiv litijuma: NAROD NIJE NA PRODAJU!

Ukoliko budemo morali da odemo i ostavimo kućne pragove i ognjišta, čvrsto vas uvjeravam da nećemo, spreman sam život dati za Majevicu u borbi protiv stranih okupatora i domaćih izdajnika, poručio je Milanko Tošić na današnjem protestu protiv kopanja litijuma na Majevici u Loparama.

BIJELJINA

Pred 1.500 Majevičana i svih iskrenih boraca protiv kopanja litijuma Tošić je naglasio da je narod uz njega i zahvalio na ogromnoj podršci.

Tošić je posebno zahvalio gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću na svemu što čini za majevički narod.

- Zdravlje naših ljudi, posebno djece i omladine, ali i budućih pokoljenja za nas su svetinja, nema tog blaga ni zlata ni evra ni dolara koji mogu da budu dragocjeniji od zdravlja i svakog našeg čovjeka-rekao je Tošić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pozvao je majevički narod koga je nazvao slobodarskim da istraje u borbi protiv kopanja litijuma.

- Ovo je mjesto odakle se brani cijela Semberija i Majevica - poručio je Petrović.

Posebnu zahvalnost Petrović je izrazio majevičkoj dijaspori za koju je rekao da su svim srcem podrška u ovoj teškoj, dugotrajnoj borbi u kojoj pobjeđuje narod.

- Kada smo svi zajedno, i kada imamo osjećaj jedni za druge, onda svakom pritisku koje neprastano traje kažemo ne, ne geološkim istraživanjima, ne kopanju litijuma - poručio je Petrović.

Skupu se obratila i Dragana Ristić koja je iskreni borac protiv litijuma, mještanka Lopara koja je privođena u policiju samo zato što je iskreni borac protiv litijuma.

-Ne rudniku litijuma - kategorična je Ristićeva.

14°

Kiša
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    13°C
  • 05:00

    Oblačno
    12°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI