U Bijeljini otvoren Osmi međunarodni džudo turnir „Trofej Pantera“

Ognjen Đuka, predsjednik Džudo kluba „Panter“, koji je organizator ovog turnira i koji ove godine obilježava trideset godina postojanja i rada, izrazio je dobrodošlicu svim učesnicima turnira, sudijama i posjetiocima u sportskog dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“, Ognjen Đuka je istakao da je ovaj turnir postao, na neki način, tradicionalan.

BIJELJINA

„Ovo je za nas veliki dan, jer mi u ovoj godini obilježavamo i jubilej kluba, trideset godina rada i postojanja. U protekle tri decenije članovi našeg kluba, uz izvanredan rad trenera Branimira Đokića, osvojili su brojne medalje i priznanja na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na ovom turniru učestvuje više od petsto učesnika iz trinaest, odnosno četrnaest  evropskih država. Ovd‌je su danas džudisti iz BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Češke, Poljske, Ukrajine, Bugarske i drugih država. Gradska uprava je pokrovitelj turnira i grad svesrdno pomaže naš rad i mi im se na tome zahvaljujemo. Uz takmičenje i druženje, takmičarima želimo uspjeh i sreću i želimo da iz Bijeljine ponesu najbolje utiske“, izjavio je Ognjen Đuka.

Zvanično otvarajući turnir, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio se svim učesnicima turnira, istakavši da se danas iz Bijeljine šalje najljepša sportska slika.

„Bijeljina je grad mladih, grad sporta i vrhunskih sportskih talenata. Bijeljinski Džudo klub „Panteri“ osvojio je do sada brojna priznanja, predstavljajući na najbolji način naš grad u zemlji i okruženju. Zahvalnost dugujemo trenerima koji našu djecu vaspitavaju na najbolji mogući način, kako bi sutra postali zdravi i dobri ljudi. Uz posvećenost treninzima, uz ozbiljan rad, ova d‌jeca će osvajati medalje na takmičenjima i njihov rad će biti široko priznat“, naglasio je gradonačelnik Petrović, zaželivši da pobijede najbolji i da učesnici turnira iz Bijeljine ponesu najljepše uspomene.

Na turniru su se predstavili i d‌jevojčice i d‌ječaci iz Udruženja „Suncokreti“, koja treniraju inkluzivni džudo.

25°

Vedro
  • 17:00

    Vedro
    25°C
  • 20:00

    Vedro
    22°C
  • 23:00

    Vedro
    17°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI