Lana Milošević: Omogućiti Bijeljincima da biciklom mogu doći do posla (VIDEO)

Inicijativa „Biciklom do posla“ pružiće građanima mogućnost dolaska do posla biciklima umjesto automobilima, čime bi se promovisali alternativni načini kretanja, manje zagađenje i zdraviji način života.

BIJELJINA

Angažovaćemo saobraćajne stručnjake da utvrde koje bi to ulice mogle određenim danima ili u određenom vremenskom periodu, da iz dvosmjernih budu pretvorene u jednosmjerne i da se omogući veći protok biciklističkog saobraćaja – izjavila je kandidatkinja Republičke stranke Srpske za odbornicu u Skupštini grada Bijeljina Lana Milošević Mićić.

Mićićeva je pojasnila da je RSS ovu inicijativu uputila gradskom parlamentu u junu i da projekat nije namijenjen rekreativcima, nego ljudima koji žele da do ustanova, preduzeća i firmi u užem centru grada stignu biciklom, a ne automobilom.

- Realizacijom ovog prijedloga uticalo bi se na smanjenje gužvi u užem centru Bijeljine i promovisali bismo zdrave načine kretanja – navela je Mićićeva.

Kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić istakao je da Republička stranka Srpske podržava sve inicijative koje promovišu aktivne načine kretanja, smanjenje emisije štetnih gasova i zdrave navike.

- Nova gradska uprava posvetiće pažnju i izgradnji mreže biciklističkih staza, zelenih oaza za odmor i rekreaciju. Oslobodićemo trg za pješake i bicikliste i raditi na promociji urbanih načina kretanja i zdravih navika, što doprinosi zdravlju naših sugrađana – zaključio je Pejčić. 

15°

Umjereno oblačno
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    15°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    15°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    13°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI