Lopare: Uručena 31 "ponosna kartica" za porodice sa troje i više djece

U Loparama je danas porodicama sa troje i više djece ručena 31 "ponosna kartica", kojom se ostvaruje pravo na popust prilikom kupovine robe i usluga kod 11 privrednih subjekata uključenih u projekat koji sprovodi Fondacija za porodicu u saradnji sa opštinama i gradovima Republike Srpske.

REPUBLIKA SRPSKA

Načelnik opštine Rado Savić rekao je novinarima da je ovo jedna od mjera podrške porodici u koju je uključena i opština Lopare zajedno sa Fondacijom za porodicu.

On je zahvalio i privrednim subjektima uključenim u projekat koji u opštini Lopare traje od 2020. godine, kada je potpisan sporazum o saradnji, čime je omogućena upotreba "ponosne kartice" u ovoj lokalnoj zajednici.

"Tu su knjižare, trgovine, apoteke i ostali privredni subjekti u kojima se često kupuje. Na period od tri godine ostvari se značajna ušteda za kućni budžet", istakao je Savić.



Majka četvoro djece Zora Stanić Radovanović iz Priboja rekla je novinarima da svaka pomoć i podrška mnogo znače svim roditeljima.

Iz Opštinske uprave su obavijestili porodice sa troje i više djece od kojih je najmanje jedno maloljetno, a koje nisu podnijele zahtjev za "ponosnu karticu" da mogu da to obave tokom cijele godine. 

23°

Umjereno oblačno
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    17°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    13°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI