Stevanović: "Grand Trade" prodaje zgradu na slobodnom tržištu, potencijalni kupci već se javljaju

Kompanija "Grand Trade" d.o.o. nema namjeru, na način kao do sada, učestvovati na tenderima za prodaju njihove zgrade koja je jedna od najvećih i najvrednijih imovina u Banja Luci. Menadžment kompanije ima namjeru da zgradu prodaje na slobodnom tržištu, a već su se javili i potencijalni kupci, rekao je pravni zastupnik kompanije Miloš Stevanović.

BIJELJINA
FOTO: Bijeljina danas

Stevanović je naveo da je interes pokazalo nekoliko banaka i investicionih fondova, te da je konačno došlo vrijeme da se stavi tačka na priču da će "Grand Trade" d.o.o. koristiti budžetska sredstva ili učestvovati u tenderima kako bi prodao zgradu.

 -  Oštro osuđujemo sve medijske navode u pogledu neregulamosti građenja objekata u centru grada, te pozivamo sva zainteresovana lica da riješenja o odobrenju za građenje, te druge relevantne dokumente, provjere koristeći pravo pristupa informacijama po Zakonu o slobodi pristupa informacija, te izvrše uvid u sve dozvole za koje je naš klijent platio preko 13.000.000,00 KM raznih taksa u gradski budžet. "Grand Trade" kao jedna od najvećih kompanija ima uredne sve građevinske dozvole kao i dozvole koje izdaje Grad Banja Luka i Ministarstvo za prostorno uređenje, poručio je Stevanović.

Pravni zastupnik kompanije je istakao da je "Grand Trade" d.o.o. do sada platio iznos preko 25.000.000,00 KM Poreskoj upravi Republike Srpske i Upravi za indirektno oporezivanje, na ime direktnih i indirektnih poreza.

Stevanović se osvrnuo i na ranije medijske objave i navode koje su objavljene na portalima, a iste su, kako navodi, u cjelosti neistinite i iznesene sa osnovnim ciljem da oklevetaju, optuže i nanesu materijalnu i moralnu štetu osnivaču privrednog društva "Grand Trade" d.o.o. Banja Luka, Mili Radišiću.

- Poslovanje kompanije je u cjelosti zakonito, te su svi dosadašnji objekti izgrađeni prema odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju i za to područje važećeg sprovedenog dokumenta prostornog uređenja i Revizije regulacionog plana. Takođe, konstantno se iznose tvrdnje da je osnivač "Grand Trade" d.o.o. Mile Radišić kum Milorada Dodika, što nije istina, kategoričan je Stevanović.

- Evo za javnost konačno da kažemo znači da Mile Radišić nije kum Milorada Dodika i da ni na koji način ne koristi svoj položaj i svoje mogućnosti, već da to sve radi u skladu sa tržišno orjentisanim načinom funkcionisanja - navodi Miloš Stevanović, pravni zastupnik kompanije "Grand Trade" d.o.o.

18°

Kiša
  • 23:00

    Kiša
    18°C
  • 02:00

    Kiša
    17°C
  • 05:00

    Oblačno
    16°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI