Preminuo Drago Rikić, učitelj i nekadašnji direktor škole u Suvom Polju

Učitelj i nekadašnji direktor OŠ ,,Dositej Obradović" u Suvom Polju, bio je za većinu ljudi, jednostavno - Drago.

BIJELJINA

"Ta ličnost nosila je sve: to je  domaćin, uvijek nasmijan, vedar i staložen. Većina zna da je to čovjek koji je ukazivao poštovanje i uvažavanje svojim kolegama, kako starijim, tako i mlađim. Starije je dočekivao da bi im olakšao već možda tešku radnu rutinu, a mlađe kako bi ih podržao. Usput bi dobacio neku lijepu šalu, tako da bi svaki nastavnik i radnik tog dana od njega odlazio nasmijan. Djeca su dobro znala svog učitelja, iskusnog i pronicljivog. Za učitelja Dragu, svaki učenik je bio samo bezgrešni mališan. 

Isto tako, veselo i susretljivo, svi su prihvatili dogovor o ispraćaju učitelja Drage u penziju. Željeli smo sat. U suštini, svaki čovjek ima svoje vrijeme. A, to vrijeme, učitelj je ,,potrošio" na najljepši mogući način, učeći i podučavajući ne samo lekcije iz knjiga, već životne, one sa kojima se raste i sazrijeva. 

S tugom u srcu, još nesvjesni vijesti da nas je dan nakon ispraćaja u penziju napustio naš prijatelj,  opraštamo se od našeg kolege, učitelja, prijatelja, supružnika, oca i djeda - Drage Rikića. 

Drago Rikić bio je dugogodišnji saputnik nastavnog i drugog osoblja u školi u Suvom Polju. Na ovom mjestu započeo je rad 2009. godine, od čega je osam godina bio direktor škole.

Mir duši njegovoj!

Učitelju, bićeš vječno u molitvama kolektiva u Suvom Polju.", saopšteno je iz OŠ ,,Dositej Obradović" u Suvom Polju

24°

Vedro
  • 11:00

    Vedro
    24°C
  • 14:00

    Vedro
    26°C
  • 17:00

    Kiša
    21°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI