Zlatni kotlić na Semberski način u Dvorovima: Divno druženje, iće i piće

"Zlatni kotlić Semberije" okupio je danas više od hiljadu građana Bijeljine, semberskih mjesta, Srbije, okolnih opština kao i građane iz dijaspore koji odmor provode u zavičaju.

BIJELJINA

Banja Dvorovi domaćin su ove tradicionalne manifestacije i takmičenja u spremanju riblje čorbe i paprikaša sa zavidnim brojem takmičarskih ekipa.

Među posjetiocima ove tradicionalne manifestacije je i profesor dr Zlatko Maksimović sa saradnicima koje su ugostile članice Udruženja žena "Beli anđeo" iz Dvorova na čelu sa predsjednicom Radinkom Todić za posnom trpezom.

-Dr Maksimović i njegovi saradnici su uvijek nam dragi gosti. Oni se rado odazivaju svim događajima od humanitarnog do tradicionalnog-rekla je Radinka Todić.

Profesor dr Zlatko Maksimović posjetio je i druge brojne Semberci i članove ekipa i rekao da rado podržava ovakve svetkovine koje baštine tradiciju i običaje ovog kraja.

-Ovo što vidim danas me jako ohrabruje, da će naša sela i te kako da nadžive sve nedaće i najveće pesimiste koji kažu da se sela gase kao i poljoprivreda na njima. Ovo je jedan od dokaza da sela žive i da su jaka a znamo da su sačuvala naš rod uvijek kad je bilo najteže-rekao je dr Maksimović.

Važno je, istakao je dr Maksimović, da se ljudi okupljaju u slozi i druže.

-Samo složni možemo da se odbranimo i od najvećih izazova koji su pred našim narodom-zaključio je dr Maksimović.

13°

Kiša
  • 08:00

    Kiša
    13°C
  • 11:00

    Kiša
    13°C
  • 14:00

    Kiša
    14°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI