U Bijeljini potpisani ugovori o adaptaciji 60 stambenih objekata boračkih porodica

U Gradskoj upravi Bijeljina danas su potpisani ugovori sa 60 porodica iz boračkih kategorija o adaptacija njihovih stambenih objekata, koja će početi uskoro.

BIJELJINA

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je novinarima da je iz budžeta izdvojeno 180.000 KM za ovu namjenu, te da je primljeno 130 zahtjeva od kojih je 60 pozitivno riješeno.

"U svakom ugovoru naveden je iznos sredstava od 1.000 KM do 5.000 KM, a doznačavaju se za adaptaciju sanitarnih prostorija, izgradnju kupatila, ugradnju stolarije i slično", precizirao je Petrović.

On je naveo da su prethodnih mjeseci radom na terenu, u saradnji sa gradskom Boračkom organizacijom i komisijom Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, odabrane porodice u stanju socijalne potrebe.

"Imali smo spisak resornog ministarstva na kome je više od 1.200 porodica, a na terenu smo vidjeli da ih 500 živi u veoma teškim uslovima. Grad će ići na proširenje obima prava iz oblasti boračke zaštite kako bismo pomogli boračkim kategorijama", rekao je Petrović i dodao da je obilazak terena, odnosno, stambenih objekata boračkih kategorija fotodokumentovan. 

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI