Javni poziv za podsticaj razvoja postojećih malih i srednjih preduzeća na području Grada Bijeljina

Razvojna agencija Grada Bijeljina raspisala je javni poziv za podsticaj razvoja postojećih malih i srednjih preduzeća na području Grada Bijeljina za 2024. godinu, koji se odnosi na privredna društva sa područja Grada Bijeljina.

BIJELJINA

Cilj dodjele bespovratnih sredstava je podrška postojećim malim i srednjim preduzećima odnosno privrednim društvima na području Grada Bijeljina za unapređenje poslovanja kroz kreiranja novih radnih mjesta i investicije u funkciji unapređenje tehnologija procesa proizvodnje. 

Ukupni iznos sredstava po ovom javnom pozivu iznosi 100.000 KM.

Pravo učešća imaju privredna društava sa područja Grada Bijeljina koja obavljaju djelatnosti iz oblasti proizvodnje i prerade za sljedeće namjene:

1. Dodjela bespovratnih sredstava podrazumijeva sufinansiranje dijela opravdanih ulaganja koja je privredno društvo imalo na realizaciji projekta za nabavku osnovnih sredstava kao refundacija uloženih sredstava. Pod nabavkom osnovnih sredstava podrazumijevaju se osnovna sredstva za rad koja su u funkciji izrade, pripreme i dorade finalnog proizvoda u cilju razvoja i inoviranja procesa proizvodnje u domenu obavljanja registrovane djelatnosti. Nabavljene mašine u proizvodnji mogu biti starosti do deset godina, za profesionalnu upotrebu i namjenu u skladu sa djelatnošću privrednog društva.

Osnovna sredstva koja su nabavljena mogu se odnositi na: 

- uvođenje nove ili značajno poboljšanje postijeće tehnologije; informatičke opreme i alata. Podsticaj se dodjeljuje za nabavku nove informatičke opreme i ručnih alata, za profesionalnu upotrebu i namjenu u skladu sa djelatnošću privrednog društva.

- ulaganja u nematerijalna sredstva; ISO standardi, HACCP, CE znak i poslovni softveri. Podsticajem se obuhvataju aktivnosti koje su počele od 26. maja 2023. godine, kao prvog dana od zatvoranja Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj postojećih malih i srednjih preduzeća na području Grada Bijeljina za 2023. godinu, pa sve do zatvaranja ovog javnog poziva.

2. Pravo učešća imaju privredna društava sa područja Grada Bijeljina koja obavljaju djelatnosti iz oblasti; proizvodnje, prerade, usluga i trgovine, za sljedeću namjenu: Povećanje zaposlenosti – zapošljavanje adekvatne radne snage koja je neophodna za rast konkurentnosti MSP. Prihvatljivo zapošljavanje radnika je zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje-Biro Bijeljina. Poslodavac zapošljava radnika nakon što mu se odobre sredstva odlukom o dodjeli podsticaja. Korisniku podsticaja sredstva mogu biti dodijeljena samo za jednu namjenu; za nabavku osnovnih sredstava ili povećanje zaposlenosti.

Privredno društvo na javni poziv može dostaviti samo jednu prijavu.

Rok za dostavljanje prijava je 13. avgust 2024. godine.

Više informacija na:https://agencijamsp.com/2024/07/23/jp-za-podsticaj-razvoja-postojecih-malih-i-srednjih-preduzeca-na-podrucju-grada-bijeljina-za-2024-godinu/

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI