U drugom kolu protiv Nadala: Novak Đoković saznao ime prvog rivala na Olimpijskim igrama

Novak Đoković je saznao put do zlata na Olimpijskim igrama nakon što je održan žrijeb.

REGION I SVIJET
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Takmičenje u Parizu srpski teniser počeće duelom sa Metjuom Ebdenom. U drugom kolu potencijalni rival mu je Rafael Nadal!

Španski teniser će u prvoj rundi igrati protiv Martona Fučoviča.

Od takmičenja je Endi Mari odustao u posljednji čas. Nekadašnji prvi teniser svijeta u Parizu će završiti uspešnu karijeru – igraće samo u dublu.

Poznat je raspored za sve srpske olimpijce, a Novak je doputovao u Pariz poslije priprema u Crnoj Gori.

Inače, srijedu su obilježila dva otkaza, Janik Siner neće igrati u Parizu. Siner je svoju odluku obrazložio zdravstvenim problemima i istakao da i pored ogromne želje neće biti u prilici da predstavlja Italiju na najvećoj sportskoj smotri.

Njegov izostanak uticaće i na sam žrijeb takmičenja, pošto će uloga prvog nosioca turnira sada pripasti srpskom teniseru Novaku Đokoviću, dok će na poziciju dva skočiti Španac Karlos Alkaras.

To znači da se finalisti nedavno završenog Vimbldona neće moći da se sastanu prije eventualnog finala, što je svakako odlična vijest za Novaka koji u Parizu traži verovatno i svoju posljednju šansu da dođe do toliko željenog olimpijskog zlata.

Nakon toga, odustao je i Holger Rune. Šesnaesti igrač na ATP listi ima problem sa povredom zgloba, pa je uz konsultacije sa ljekarskim timom odlučio da preskoči turnir koji će biti održan na terenima Rolan Garosa u Parizu.

Novak ima samo bronzu iz 2008. i sada je vrijeme da napadne jedino što mu u karijeri nedostaje. Maksimalno je fokusiran i čak neće biti u Olimpijskom selu.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI