Pedofil osuđen na dvije godine zatvora: Djevojčicu (12) presreo, te pokušao natjerati na seksualno odnos

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Mileta V. iz Kotor Varoša na dvije godine zatvora zbog pokušaja obljube 12-godišnje djevojčice u oktobru 2018. godine.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: SHUTTERSTOCK

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu koju je, nakon ponovljenog postupka, izrekao Okružni sud u Banjaluci.

– Odbijene su kao neosnovane žalbe okružnog javnog tužioca u Banjaluci i branioca optuženog, te je potvrđena prvostena presuda – rekla je sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović.

Mile V. je 2019. godine bio osuđen na pet godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud ukinuo i postupak vratio na novo suđenje, kada mu je izrečena kazna od dvije godine.

U optužnici se navodilo da je Mile V. djevojčicu, koja mu je komšinica i koju je poznavao, presreo i pokušao je naterati na seksualni odnos. Djevojčicu je navodno vidio u društvu jednog momka i zaprijetio joj je da će to reći njenim roditeljima, ukoliko ne bude imala polni odnos s njim. Žrvti je rekao da ode kući da se okupa i da dođe u njegov apartman.

Kada je djevojčica pokušala pobjeći, zgrabio ju je za rukav duksa i povukao prema sebi. Djevojčici je iz džepa ispao mobilni telefon koji se razbio, a ona se uhvatila za ogradu kako je napasnik ne bi dalje vukao. Međutim, optuženi joj je prišao s leđa, stavio joj ruke na tijelo i pokušao je poljubiti. Ona je to spriječila tako što je usta prekrila rukom.

Optuženi joj je ponovio da dođe kod njega u apartman, prijeteći da će svima pričati nešto ružno o njoj. Upozorio ju je i da nikome ne smije pričati o tome što se dogodilo. Djevojčica se potom uspjela oteti i pobjeći kući.

Sve je ispričala roditeljima, koji su pedofila prijavili policiji, nakon čega je uhapšen, piše ATV.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI