Ana nestala u Madridu, a DNK dokazi u Beogradu: Sumnja se da je njen muž David, tijelo nesrećne žene donio u koferu u Srbiju

Skoro šest mjeseci je prošlo otkako je u Madridu nestala srpska snaja Ana Knežević, ali potraga u koju su uključeni španska i srpska policija, ali i agenti FBI, još nije dala nikakve rezultate. Iako se 40-godišnjoj ženi svaki trag izgubio u španskoj prestonici, istražitelji vjeruju da bi ključni DNK dokazi mogli da budu u - Beogradu!

REGION I SVIJET
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Agenti čuvene Grupe 12 španske nacionalne policije iz Madrida, specijalizovane za potrage za nestalim licima, prije nešto više od mjesec dana boravili su u Srbiji, tačnije u Beogradu, gdje sa svojim srpskim kolegama nastavili potragu za tijelom Ane Knežević, ali i vršili rekonstrukciju svakog koraka njenog supruga Davida Kneževića koji je u Americi optužen, za sada, “samo” za njenu otmicu.

Glavni cilj je bio da se utvrdi šta je Knežević radio posle šestodnevnog putovanja kolima od Beograda do Madrida i nazad, i to upravo u vrijeme kada je njegova supruga, rođena Kolumbijka sa američkim pasošem, misteriozno nestala u španskoj prestonici.

Kako prenosi španski ABC, srpski i španski istražitelji su do detalja prečešljali kako vozilo koje je Knežević koristio, tako i njegov dom u srpskoj prestonici. Mnoge stvari trenutno se nalaze u laboratoriji i policija se nada da bi na njima mogli da budu tragovi koji bi potvrdili da je ovaj uspješni biznismen kidnapovao, vjerovatno i ubio svoju suprugu sa kojom je bio u procesu razvoda.

Kako su istražitelji rekli za ABC, između ostalog u stanu je pronađena odjeća na kojoj postoje mrlje za koje se vjeruje da je riječ o krvi, možda čak i same Ane Knežević.

A dok se čekaju ovi DNK rezultati, u potragu su se uključile i policije Italije, Hrvatske, Francuske i Slovenije, zemlje kroz koje je Knežević vjerovatno prolazio na svom proputovanju od Madrida do Beograda, gdje je mogao, navodno, da se otarasi tijela. Kako prenose španski mediji, automobil koji je Knežević iznajmio nije imao GPS sistem praćenja, pa se njegovo kretanje pokušava utvrditi na osnovu mobilnih telefona koje je koristio osumnjičeni koji pored srpskog ima i američko državljanstvo, piše Blic.

Da li je telo bilo u koferu?Tokom svog boravka u Srbiji agenti Grupe 12 pokušali su da utvrde da li je postojala mogućnost da se Knežević u Srbiju vratio sa velikim koferom u kojem se sumnja da je smjestio tijelo svoje supruge (visoka samo 150 cm i teška oko 45 kg), mada je jasno da bi to bio veoma riskantan potez zbog prelaska više graničnih prelaza od Španije do Srbije.

Španska policija i FBI, koji je takođe uključen u istragu, utvrdili su da je David Knežević iznajmljenim automobilom “pežo 308” krenuo put Madrida 30. januara ove godine, da se u Beograd vratio 5. februara, prešavši 2.592 kilometra koliko ima između srpske i španske prestonice u jednom smjeru. I da je automobil rentakar agenciji vratio deset dana kasnije. Vlasnik agencije obavijestio je policiju da je, kada je Knežević vratio vozilo, otkriveno da su stakla bila zatamnjena, da su okviri registarskih tablica promijenjeni i da su dvije naljepnice uklonjene s vozila.

David Knežević se nalazi u pritvoru pošto je uhapšen odmah po sletanju na aerodrom u Majamiju. Za sada je osumnjičen samo za kidnapovanje svoje supruge, ali nije isključeno da optužnica bude uskoro prekvalifikovana i u ubistvo.

Sud je u dva navrata odbio jemstvo za uslovno puštanje na slobodu Davida Kneževića jer, po ocjeni sudije, njegovo bogatstvo i veze koje ima u inostranstvu mogu da osiguraju lak bijeg od pravosudnih organa.