Hodočašće za pamćenje

Grupa poklonika iz Eparhije valjevske sa ocem Slavkom Obradovićem duhovnikom na putovanju na Svetu Goru, posjetila je manastir Svetog Prohora Pčinjskog gdje su prisustvovali Svetoj Liturgiji. U Severnoj Makedoniji su posjetili manastir Svetog Georgija u Starom Nagoričanu zadužbinu Kralja Milutina, kao i Zebrnjak spomenik iz prvog balkanskog rata.

REGION I SVIJET

Put ih dalje vodi ka Jerisosu i  Uranopolisu, odakle narednog dana brodom odlaze za manastir Hilandar.

Nakon obilaska najznačajnijih mjesta u samom manastiru, grupa prisustvuje večernjem bogosluženju kao i jutarnjoj Liturgiji gdje su se mnogi od njih i pričestili.

Sljedećeg dana put ih vodi u administrativnu prestonicu Svete Gore Kareju, gdje su posjetili isposnicu Svetog Save, Patericu, protatsku crkvu i poklonili ikoni Majke Božije "Dostojno Jest" kao i skit Svetog Andreja Prvozvanog.

Zoran Marković veliki crkveni dobrotvor, iz Loznice, porijeklom iz Šumića u Rađevini i njegov prijatelj Zoran Zoka  Ljubinković iz Zajače,  kod Loznice,  inače veliki humanitarni poslenik, kažu da je hodočašće bilo za pamćenje jer u svojim srcima nose najveće blagoslove velikih svetinja. A, Hilandar je, vele, Sveto nad svetima mjestima, gdje je duhovna radost do neba.

21°

Oblačno
  • 02:00

    Oblačno
    21°C
  • 05:00

    Oblačno
    20°C
  • 08:00

    Kiša
    21°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI