Iskreni borci protiv rudnika litijuma iz Lopara poručili: PO CIJENU ŽIVOTA NE DAMO KOPANJE LITIJUMA!

Ne damo po cijenu života kopanje litijuma na Majevici, poručili su iz "Pokreta za Majevicu"- iskreni borci protiv rudnika litijuma iz Lopara čija je kancelarija otvorena danas u centru ove majevičke opštine.

REPUBLIKA SRPSKA

Iz ovog narodnog pokreta, koji na samom otvaranju ima gotovo 1.000 članova, patriota Lopara i Majevice naglašavaju da je ovo udruženje protiv otvaranja rudnika litijuma i drugih ruda na Majevici, smatrajući da je to veliki atak na prirodu, životnu sredinu i prirodne ljepote majevičkog kraja.



-Svi vi koji ste iskreni dođite i budite dio nas. Samo iskrenom borbom možemo se osloboditi namjera bjelosvjetskih profitera koji žele da nam uzmu našu prađedovsku zemlju uz pomoć domaćih izdajnika - poručuju iz Udruženja.

Predsjednik "Pokreta za Majevicu" advokat Milanko Tošić, starosjedilac Lopara,  istakao je da su ovdašnje blagodeti, koje je priroda dala, nešto što mora da se čuva kao dva oka u glavi.



Ističuću licemjerje dijela političara, i to "viđenijih" iz Lopara kada je riječ o kopanju litijuma koji su prvo bili za a sad su tobože protiv, Tošić je poručio da je kucnuo čas da se i riječju i djelom pokaže ko je ko a šta je šta.

Tošić je zahvalio Njegovom visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i mitropolitu zvorničko-tuzlanskom Fotiju jer je ukazao na štetnost kopanja litijuma i besjedom dao srpskom narodu snagu za borbu protiv ovog zla i profitera.



-Za nas nema dileme. Ne dolazi u obzir nikakvo otvaranje rudnika litijuma jer bi to ugrozilo ne samo naše prirodne ljepote, nego i naše živote i ubilo bi budućnost budućih pokoljenja. Ovo jesu velike riječi ali su apsolutno tačne zato nam je potrebno najiskrenije jedinstvo, ali ne sa onima koji ipak misle da će moći da prođu po principu one narodne "para vrti gdje burgija neće", e kod nas to nikad neće proći i šaljemo im veliko ne, ne i ne rudniku koji su naumili da otvore na našoj legendarnoj, čuvenoj i voljenoj Majevici-poručio je Tošić.

21°

Oblačno
  • 02:00

    Oblačno
    21°C
  • 05:00

    Oblačno
    20°C
  • 08:00

    Kiša
    21°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI