Ministarka Zora Vidović kategorična: "Plate i sve obaveze iz budžeta biće isplaćene bez kašnjenja!"

Ministarka finansija RS Zora Vidović naglasila je danas, tokom Aktuelnog časa u Narodnoj skupštini RS, da će sve obaveze iz budžeta RS biti isplaćene na vrijeme, te da plate budžetskim korisnicima neće kasniti.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: MONDO

Vidović je to navela odgovarajući na pitanje šefa Kluba poslanika Za pravdu i red Nebojše Vukanovića koji je tvrdio da kasne plate radnicima u pravosuđu, prosvjeti, ali i isplate poslanicima.

„Da li je tačno da vam nedostaje 800 miliona KM i da li je Igor Dodik neformalni ministar finansija? Da li ćete na američku crnu listu staviti IRB RS, a kako biste spasili Prointer, Kalderu, ATV...?“, upitao je Vukanović.

Vidović je podvukla da, od kada je ona u Ministarstvu finansija RS, a i prije toga, plate budžetskim korisnicima nikada nisu kasnile.

„Po zakonu se isplaćuju od 20. pa do kraja mjeseca. Uvijek su isplaćene do kraja mjeseca i nikada nisu prešle u drugi mjesec. Pravosuđu je isplaćeno u petak, a dio koji nije bio unijet u sistem, zbog obračuna u Ministarstvu pravde, uplaćeno je jutros. Radi se o nešto sitno novca, oko milion KM“, istakla je Vidović.

Kazala je kako je Republika Srpska izmirila sve obaveze iz prethodne godine, a izmiruje redovno i u ovoj godini.

„Sve je izmireno i prema dobavljačima. Imamo nešto duga za poljoprivredu i privredu i svakodnevno se isplaćuje. Subvencije koje nisu prioritet, biće isplaćene do kraja jula“, dodala je.

Navela je da ne želi da komentariše „vrlo nekorektne i netačne navode u vezi sa Igorom Dodikom“.

„To nema veze niti je blizu istine. Niti Ministarstvo finansija radi na takav način, niti taj gopsodin radi na takav način. Nemate potrebe da se brinete. Sve obaveze iz budžeta apsolutno će biti isplaćene“, istakla je ministarka finansija RS.

25°

Umjereno oblačno
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    24°C
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    16°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI