U Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje.

REGION I SVIJET

- U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je o licu iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je prije dvije godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad - saopštio je Dačić.

On je objasnio da se postupak protiv njega i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora.

- On je poslije toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta. Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji - izjavio je Dačić.

Podsjećamo, Srbija je podigla mjere bezbjednosti na najviši nivo, zbog prijetnji od terorizma, nakon današnjeg napada ispred izraelske ambasade u Beogradu, u kojem je ranjen pripadnik Žandarmerije. Napadač je likvidiran.

MUP Srbije veoma brzo je identifikovao napadača - Miloša Žujevića iz Mladenovca, koji je prešao na islam i uzeo ime Salahudin.

U policiji sumnjaju da iza napada stoje pripadnici vehabijskog pokreta, a jedna osoba je uhapšena.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da Srbija neće imati milosti prema terorizmu i najavio masovna hapšenja svih osumnjičenih.