Fudbalski savez Republike Srpske: Neizvjesno ko će biti 18. prvoligaš

Šampion Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, Sloga iz Trna, iako je igrama na terenu zaslužila povratak među prvoligaše, gotovo je sigurno da se neće od naredne sezone naći u odabranom društvu. Iako rukovodstvo ovog kluba ulaže maksimalne napore da obezbijedi svu potrebnu papirologiju za dobijanje licence, neće u tome uspjeti, tako da je neminovan čin odustajanje od višeg ranga.

IZDVOJENO
FOTO: Glas Srpske

Zbog toga se sada Fudbalski savez Republike Srpske našao u problemu, jer se još ne zna ko će biti 18. prvoligaš, a konačna odluka biće donesena u četvrtak, 27. juna, kada će se održati sjednica Izvršnog odbora FS RS. Od ekipa iz grupe zapad zbog teške materijalne situacije želju za višim rangom izrazila su samo dva kluba, piše Glas.

To su Tekstilac iz Dervente, koji je sezonu završio na 13. mjestu i novogradska Sloboda, koja je bila 15. i trebalo bi da se preseli među trećeligaše. Naravno, kandidat je i Alfa Modriča, koja je prvoligašku trku završila na 17. mjestu i trebalo bi da naredne sezone bude među drugoligašima. Šta će na kraju biti, ostaje da se vidi.

19°

Oblačno
  • 02:00

    Oblačno
    19°C
  • 05:00

    Kiša
    18°C
  • 08:00

    Kiša
    21°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI